Pages

Wednesday 10 April 2013

Vandag kon ons die herfs aan die vroegoggend koue en die flou sonnetjie voel.  Vir middag ete het ons 'n groot gunsteling, Beesvleis en Groente Roerbraai gehad.  Dit is bedien met Rys, mengelslaai en 'n nuwe resep (vanaf my goeie vriendin Gerda) vir Broccoli Slaai wat baie goed ontvang is.
Beesvleis en Groente Roerbraai is altyd 'n wenner

Die resep vir die Broccoli slaai is eintlik baie maklik aangesien die broccoli net so rou gebruik word.
SOUS: Gebruik gelyke hoeveelhede Asyn, Suiker en Mayonnaise.
              Roer die Asyn en suiker op medium hitte tot die suiker opgelos is en bring tot kookpunt.
              Laat afkoel en roer Mayonnaise by.
              Meng rou broccoli wat in klein blommetjies gebreek is met rosyne, gekapte rooi soetrissie en die sousmengsel
              Skep in 'n slaaibak en strooi bietjie gekapte neute oor net voor bediening.
              Die slaai kan 'n paar dae in die yskas gehou word.

Vegetariers is veral baie lief vir hierdie slaai.
             
Gerda se Broccoli slaai
 Vanaand was dit weer ietsie nuuts wat ons probeer en dit het baie goed gegaan behalwe dat die avokadopeer wat daarby bedien moes word nog kliphard was en ons dit maar moes oorhou vir 'n ander geleentheid.
Die begin van aandete.  Gaar Hoender gemeng met gekapte (blik) tamatie, gekapte ui, mayonnaise en gerasperde kaas

Quesadillas reg vir die oond


Getroue oond (Rodger) gelaai en reg om sy magic te doen 

Aandete is gereed!



Die nuwe Quesadillas (Gevulde Tortillas) se resep:

Fyn, gaar hoender word gemeng met cheddar/mozzarella kaas, gekapte spring onions, geblikte gekapte tamatie en mayonnaise.
Plaas tortillas op oondrakke.  Smeer die mengsel bo-op 'n tortilla en bedek met 'n tweede tortilla.
Druk goed vas  en bak in oond by 180 grade totdat kaas gesmelt is.
Sny in kwarte en bedien met mengelslaai en avokadopeer slaai of quagamole.  



No comments:

Post a Comment