Pages

Monday, 8 April 2013

Die NUWE Kwartaal

Net so vinnig as wat die eerste kwartaal met al sy bedrywighede verby is, is die begin van die nuwe kwartaal na 'n kort breuktydjie op ons.

Die winter kruip nader en die heerlike nat Paasnaweek-weer het ons herinner dat somers nie vir altyd aanhou nie.  Ons skakel nou geleidelik oor na winter klere en BELANGRIK.....!!! Ons Winter Spyskaart.  Meer bredies en soppe en minder slaaie en vrugte (wat skaarser raak) en Hot Chocolate en Milo in die studiebreuk saans.

Ek is hard besig om nuwe idees en resepte uit te toets en wil graag ons spyskaart so bietjie opkikker.  Nie net om verveling by die kinders te voorkom nie maar die personeel hou ook van nuwe uitdagings en motivering.  Ek gaan ook probeer om (behalwe die weeklikse spyskaart wat in die kombuis beskikbaar is) 'n daaglikse Spyskaart in die Eetsaal op te sit.


Vandag het ons kinders terug verwelkom met 'n "deconstructed" Hoenderpastei wat heerlik was en die ry vir "seconds" was gou baie lank.

Ek moet begin om my resepte hier te deel, maar het nog paar punte om uit te sorteer.

Die Hoenderpastei het regtig goed gewerk en die resep sal definitief deel van ons argief word.


“Deconstructed” Hoenderpastei
250 Porsies
Vulsel:

40 kg                Hoender borsies, in klein stukkies gesny
                        Sout, Peper, Tiemie, Basil, Roosmaryn
                        Olyfolie
                        Margarien
2 Blikke           Sampioene
8 – 10              Uie, gekap
                        Knoffel
5 x 250 ml       Meel
8 liter             Hoender Aftreksel
500 ml             Balsamiese Asyn
500 ml             Suurlemoensap
5 liter               Melk
2 liter               Meadowland
4 kg                 Baba Wortels
4 kg                 Ertjies 

Geur die hoenderstukke met sout en peper en braai liggies in olyfolie.  Haal die hoender uit die pan en smelt margarien daarin.
Braai die sampioene, knoffel, kruie en uie tot net sag.
Meng die meel in totdat dit die vloeistof absorbeer.
Voeg die hoenderaftreksel, wyn, melk en Meadowland by terwyl geroer word.
Sit die hoender terug in die pan saam met die wortels en ertjies.
Laat goed deurkook tot sous lekker verdik is.
Proe en voeg geursel by as nodig.   

 Skons:
Maak Pilsbury se pre-mix Skonmengsel slap aan en voeg bietjie Italiaanse kruie by.
Skep lepelsvol skonmengsel op gesmeerde bakplaaitjies en bak tot gaar volgens aanwysings.
Bediening van die pastei:
Skep ‘n lepelvol vleismengsel op die bord en plaas ‘n skon bo-op.
Bedien met groente.

Vanaand eet ons heerlike Bacon Carbonara Pasta en luister hoe die reën oor die Boland uitsak.






No comments:

Post a Comment